ICON Real I

Strategia


ICON Real I Ky -kiinteistösijoitusrahasto perustettiin vuonna 2010. Varat on sijoitettu pääasiassa asuntokiinteistöihin ympäri Suomea. Kohteet kruunaa noin 3 000 neliömetrin rakennusoikeus Helsingin Lauttasaaressa. Rahaston sijoittajat ovat pääasiassa suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Vuodesta 2010 lähtien ICON Real I Ky:n tuotto on ollut sijoittajille keskimäärin noin 9 prosenttia vuodessa. Koko voitto maksetaan sijoittajille vuosittain. Kokonaispääoma oli vuoden 2012 lopussa 5 miljoonaa euroa. Rahaston sijoitusaika on 10 vuotta.

Tämän rahaston merkintä on päättynyt.

Kohteet


Suoramantie 2–10, Kangasala


Suoramantiellä Kangasalla sijaitsee vuonna 1966 valmistunut asuinkerrostalo, jossa on kuusi kerrosta ja 30 asuntoa. Kokonaispinta-ala on 2332 neliömetriä (kerrosala).

Harjulankatu 13, Lahti


Vuonna 1968 valmistunut asuinkerrostalo sijaitsee Harjulankadulla Lahdessa. Talossa on neljä kerrosta ja 24 asuntoa.

Käsityöläiskatu 6, Vaasa


Ostimme kiinteistön, joka on ollut yhdistyksen käytössä. Kiinteistöä lähdettiin kunnostamaan tilanteesta, jossa asunnosta oli jäljellä vain runko. Kiinteistön ostohinta oli 25 000 euroa. ICONin kilpailuttaman urakoitsijan voimin tilalle nousi vuoden 2014 syksyllä 12 uutta asuntoa. Remontti maksoi lähes miljoona euroa. Remontin ansiosta sijoitettu pääoma lähes tuplattiin kahdessa ja puolessa vuodessa, ja lopullinen myyntihinta oli 1,5 miljoonaa euroa.

Nahkahousuntie 5, Helsinki


Helsingin Lauttasaaressa sijaitsee vuonna 1969 valmistunut toimisto- ja varastorakennus, josta ICON Real Estate Fund II omistaa 17 prosenttia ja ICON Real 50 prosenttia. Tavoitteena on säilyttää kiinteistön arvo ja houkuttelevuus vielä hetken, jonka jälkeen vanha rakennus puretaan ja tontille rakennutetaan uusi kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo. Kerrostaloon valmistuu 52 asuntoa sekä 46 autopaikkaa kellariin. Projektin on määrä olla valmis vuonna 2017.

Tuotonmuodostuminen


Vuosi 2011 oli ensimmäinen sijoittajille tuloutettu vuosi. Kokonaisvuosituotoksi sijoittajille kertyi noin 13,5 prosenttia sijoitetulle pääomalle. Tuotto muodostui Kangasalan asuntojen myyntivoitoista. Vuonna 2012 tuotto oli 4 prosenttia, mihin vaikutti se, ettei kaikkia remontoituja asuntoja As. Oy Suoramantie 2:ssa oltu vielä myyty kyseessä olevalla tilikaudella. Lisäksi Turun satama-alueen kiinteistön osto kariutui. Tähän projektiin oli varattuna yli puoli miljoonaa euroa noin puoli vuotta. Vuonna 2012 ostimme osoitteesta Helsingin Nahkahousuntie 5 toimistorakennuksen. Rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi asuinkerrostalo, joka myydään sen valmistuttua. Tämän projektin realisoituessa arvioitu sijoittajien keskituotto on viidelle vuodelle noin 15–17 prosenttia p.a.

Prosessikaavio

prosessikaavio-1-1

 

prosessikaavio-3-1

prosessikaavio-4-1

prosessikaavio-5-1

prosessikaavio-6-1

prosessikaavio-7-1