ICON Road Show - Huhtikuussa

06
helmikuu
2018

ICON järjestää huhtikuussa Road Shown jossa esittelemme uudet rahastot, joukkovelkakirjalainat ja asunnot. Tule kuuntelemaan kiinteistöalan markkinakatsaus ja uutiset uusista tuotteistamme.

Aikataulu & paikat:

Vaasa 10.4 - Scandic Vaasa, Rosteninkatu 6, 65100 Vaasa

Turku 10.4 - Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku  (HUOM! päivämäärä muuttunut, alkuperäinen päivä oli 12.4, vahvistettu päivä on 10.4)

Helsinki 11.4 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Oulu 12.4 - Scandic Oulu, Saaristonkatu 4, 90100 Oulu

Tampere 17.4 - Scandic Tampere Station, Ratapihankatu 37, 33100 Tampere

Jyväskylä 18.4 - Hotel Verso, Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

Lahti 19.4 - Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, 15110 Lahti

 

Ohjelma (kaikilla paikkakunnilla sama):

16.45-17.15 Ilmoittautuminen ja salaatti
17.15-18.00 Markkinakatsaus ja tuote-esittely
18.00-18.30 Vapaata keskustelua

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse info@iconfund.fi tai soittamalla Teemu Nuutiselle 0400 764 602. Muista mainita tuletko yksin vai avecin kanssa ja mihin tilaisuuteen haluat osallistua. Ilmoita myös mahdolliset erikoisruokavaliot.

 

Suomen asuntomarkkinat jakautuu yhä selvemmin kolmeen - myös Kauppalehti uutisoi aiheesta isosti

17
tammikuu
2018

Olemme useassa asiantuntijapalstassa (27.11.2017 - PALJON PUHETTA ASUNTOMARKKINOISTA – UNOHTUUKO KOKONAISKUVA? 7.10.2016 - ICON KIINTEISTÖRAHASTOT OY:N KIINTEISTÖMARKKINA ANALYYSI) todenneet että Suomen asuntomarkkinat ovat yhä selvemmin jakautumassa kolmeen. Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat viime vuosina nousseet maltillisesti, isoin syy tähän on kaupungistuminen. Kasvukeskukset joutuvat tekemän hartiavoimin töitä jotta säilyttävät vetovoimansa ja jos näin käy, niin myös toimivat asuntomarkkinat säilyvät.  Muualla Suomessa asuntojen hinnat ovat jo laskeneet kun ihmiset ovat muuttaneet pois ja kysyntä hiljentynyt.

Tänään myös Kauppalehti uutisoi aiheesta isosti otsikolla: 8000 eurolla Kajaanista kerrostalokolmio, Helsingissä neliömetri - asuntojen hinnat eriytyvät rajusti.

Kiinteistömaailma samoilla linjoilla ICONin kanssa: Asuntomarkkinoilla ei ole hiipumisen merkkejä - "Kaupungistuminen tulee kiihtymään edelleen"

09
tammikuu
2018

Muuttoliike keskittyy kasvukeskuksiin, mutta maaseutu tuskin autioituu kokonaan, uskoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen

 

Asuntomarkkinat elävät tällä hetkellä vilkkaasti, sanoo Kiinteistömaailmantoimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

"Markkinoiden kasvu on tapahtunut uudiskohteiden varassa. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, ettei se ole hiipumassakaan", Heikkinen sanoo infotilaisuudessa.

Hänen mukaansa asuntokaupan kasvu vanhojen asuntojen puolella on ollut maltillista. Useimpien ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan asuntonsa arvon heikkenemisestä. Kiinteistömaailman, Etuovi.comin ja eCraftin selvityksen mukaan melkein 90 prosenttia suomalaisista asuu sellaisella alueella, jolla asuntojen arvo on tasainen tai kasvussa.

Selvityksestä käy ilmi, että asuntojen arvo nousee lähinnä kasvukeskuksissa, joihin uudisrakentaminenkin keskittyy.

Arvo on nousussa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Heikkisen mukaan Helsingin kehyskunnaksi voisi lukea Lahdenkin, joka sekin on nousijoiden joukossa. Myös Tampereelle on kehittynyt selkeitä kehyskuntia.

Työtilanteen lisäksi asuntojen hintoihin vaikuttaa kunnan taloudellinen tilanne, millaisia kohteita markkinoilla on ja millaiset myyntiajat ovat. Myyntiaikojen hidastuminen laskee hintoja ja päinvastoin.

Asuntojen arvo on selvityksen mukaan voimakkaimmin laskussa Pieksämäellä, Salossa, Mänttä-Vilppulassa, Paraisilla ja Heinolassa. Itse asiassa hinnat ovat nousussa vain 32 kunnassa ja laskussa 70 kunnassa, mutta suurin osa laskijakunnista on varsin pieniä. Työikäisen väestön muuttoliike on keskittynyt hyvin pienelle alueelle.

"Kaupungistuminen tulee kiihtymään edelleen", Heikkinen sanoo.

Hän huomauttaa, ettei maaseutu kuitenkaan välttämättä tyhjene. Esimerkiksi maalle suuntautuva matkailu on voimakkaassa kasvussa.

"Haaste on siinä, miten palvelut voidaan tuottaa edes jotenkin järkevästi, kun maaseudun väestö ikääntyy", Heikkinen sanoo.

"Veropohja rapautuu aika rajusti niissä kunnissa, joista muutetaan pois."

 

Lue artikkeli alkuperäisenä kauppalehden sivuilta.

Lue myös artikkeli: Asuntojen hinnat laskevat jo 70 kunnassa - "Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä houkuttelevuuden säilyttämiseksi"

ICON Kiinteistörahastot rakennuttaa Riihimäen vanhan lasitehtaan tontille 9 ekologista modulikerrostaloa

21
joulukuu
2017

ICON Kiinteistörahastot hyödyntää Riihimäellä sijaitsevan entisen lasitehtaan kiinteistöä ja rakennuttaa sille yhteensä 9 uutta kerrostaloa viidelle eri tontille. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 13 500 kerrosneliömetriä ja niihin rakentuu noin 200 uutta asuntoa.

Poikkeuksellisen ja ainutlaatuisen hankkeesta tekee sen moderni rakennustapa, sillä kohteen rakennukset tullaan tekemään tehdasvalmisteisina modulirakennuksina. Kohde rakentuu kahdessa vaiheessa ja sen toteutussuunnittelu tullaan järjestämään ns. “Design and build” kilpailulla – jossa parhaan toteutussuunnitelman kohteelle aikaansaava pääsee myös rakentamaan kyseisen kohteen.

“Riihimäki on kehittyvä ja elinvoimainen radanvarsikaupunki lyhyen juna-matkan päässä pääkaupungistamme. On hienoa päästä rakennuttamaan ekologista kokonaisuutta kaupungille merkittävän historian omaavalle tontille” kertoo ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto. 

” Tähän päättyy meidän lasitehdasalueen omistus. Nyt on aika siirtää alue uusiokäyttöön ja jäädä mielenkiinnolla seuraamaan tontin seuraavan elinkaaren syntyä ICONin omistuksessa” toteaa Peter Ahlström A.Ahlström Kiinteistöt Oy:stä.

Kohteen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä ja jälkimmäinen vaihe vuonna 2020.

Lue lisää tästä aiheesta:

Ylen sivuilta

Rakennuslehdestä

Aamupostista

ICON Kiinteistörahastot ostaa Senaatti-kiinteistöiltä arvokorttelin Helsingin Kruununhaasta

20
marraskuu
2017

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Suomen valtion käytössä olleen ja omistaman arvokorttelin ICON Kiinteistörahastoille.  Vuonna 1885 rakennettu kortteli käsittää yhteensä neljä eri rakennusta: Mariankatu 23, Liisankatu 8A & G ja Maneesikatu 7. Kokonaisuuden kerrosala on yhteensä 9 147 m2

 

Kolme ensimmäistä rakennusta valmistui 1885 ja niiden suunnittelijana toimi Evert Lagerspetz. Liisankatu 8 G valmistui 1930 ja sen on suunnitellut Armas Siitonen.

Alun perin rakennukset toimivat Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonan upseerirakennuksina ja sen jälkeen erilaisina kasarmeina ja esikuntina. Viimeisimpänä toimijana rakennuksissa oli maa- ja metsätalousministeriö.

ICON Kiinteistörahastot tulee kehittämään arvokiinteistöä sen historian ansaitsemalla arvokkuudella. Kehitystoimenpiteet aloitetaan kahden vuoden suunnittelu- ja kaavan valmisteluvaiheilla, jonka jälkeen korttelista jalostetaan kolme asuintaloa ja yksi hotellirakennus.

“ICON Kiinteistörahastot on etuoikeutetussa asemassa päästessään jalostamaan asuntoja ja hotellia tästä arvokkaasta kokonaisuudesta, jonka sijainti on kiistatta yksi Helsingin upeimmista” toteaa ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto. 

”Korttelilla on upea historia ja sijainti. On hienoa seurata, kuinka kohde kehitetään uuteen loistoon sen arvoa kunnioittaen”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen johtaja Mauri Sahi.

Kohteen ensimmäinen suunnittelu- ja kaavavaihe aloitetaan vuoden 2017 loppupuoliskolla ja tavoitteena on aloittaa muutostyöt vuoden 2019 lopulla.

Lue lisää tästä aiheesta:

Talouselämästä

Kauppalehdestä

Rakennuslehdestä

Maaseudun Tulevaisuudesta

Oulun uutisista

 

ICON Kiinteistörahastot rakennuttaa Riihimäen vanhan lasitehtaan tontille 9 ekologista modulikerrostaloa ICON Kiinteistörahastot ostaa Senaatti-kiinteistöiltä arvokorttelin Helsingin Kruununhaasta KL: Kuplapuheessa hyvä muistaa: Ruotsin asuntomarkkinoilla on kaksi erityispirrettä KL: Nordean Miller: Ruotsissa tai Suomessa ei ole asuntokuplaa Hedge Nordic: The Finnish real estate market - by ICON Rakennuslehti: EKE urakoi Espoon Suurpellon keskustakorttelin ICON KL:n johtajuus liitteessä - Avaimet menestykseen: hyvä johtaminen ja dynaaminen kyvykkyys Rakennuslehti: Yritykset tekivät radikaalin ehdotuksen Helsingin keskustan alittavasta väylästä KL: Vuokrapyynnit laskussa pk-seudulla, "Vuokratulojen veronkevennystä kannattaisi kokeilla" ICON lehdistötiedote: Espoon Suurpelto saa maamerkikseen 20 kerroksisen tornitalon Pohjalainen kolumni: Vaconin jälkeenkin löytyy sijoituskohteita Kutsu: ICON After-Work 11.5 klo 17.00 - Hotel Kämp ICON: Miten Ruotisin asuntomarkkinoiden käy? KL: Asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla, laskivat muualla Suomessa ICON vahvasti mukana kevään sijoitustapahtumissa Talouselämä / Business Insight: Kiinteistökehittäjä ei jää odottelemaan arvonnousua Rakennuslehti: Toimistojen muuttaminen asunnoiksi herättää intohimoja Helsingissä ICON South Plaza Bond myytiin loppuun! ICON: Vuonna 2016 aloitettiin Suomessa rakentamaan tarpeeksi uusia asuntoja ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Rakentaja Lehto: Asuntojen kalleus SAFA-mafian syytä - ”Sadan tonnin kaksiot mahdollisia” Business FM:n Aamuvieraana ICON Kiinteistörahastot Oy:n Myynti ja markkinointijohtaja Teemu Nuutinen Uusi 7 % korkoa maksava velkakirja nyt merkittävissä! ICON Suurpelto Bond loppuunmyyty! PwC: Emerging Trends in Real Estate: Europe 2017 KL: Täältä lihavimmat vuokratuotot - asuntosijoittajat yllättyvät YLE: Näin verotus muuttuu 2017: asuntolainan korkovähennys, kotitalousvähennys ja perintövero
ICON tiedottaa Hyvää joulua ja tuottoisaa uutta vuotta 2017. ICONin Tallinnan Rannapargi projekti etenee ICON Taloustaidossa: Uudenlaista ajattelua rakentamiseen T&T: Asuntorakentaminen droppaa, kun sijoittajien ostointo hyytyy – "Kaikkiin ei löydy heti vuokralaisia" KL: Asuntojen hinnat nousivat euroalueella "Isännöinti jumittunut faksien aikakaudelle" Hypo samoilla linjoilla ICONin kanssa - Hypo KL:ssä: Kasvukeskuksissa asuntojen hintojen nousu vasta alkanut - syrjäseuduilla pahin ohi KL:n & MTV:n Markkinaraati: Asuntojen hintojen nousulle pääkaupunkiseudulla ei näy loppua T&T: Ostoskeskuksen rakentaminen Espoon Suurpeltoon käynnistyi KL / Tilastokeskus: Yli 90 % Suomen väestönlisäyksestä kohdistuu suurimpiin kaupunkeihin KL: Helsinki rakentaa - tavoite 6000 asuntoa vuodessa KL: Asuntoluototus elpyy - isotkin asunnot käyvät kaupaksi Länsiväylä: Suurpelto saa tornitalon maamerkikseen KL: Asunnot sijoittajalle rahasampo - kauppa kaikkien aikojen huippulukemiin RL: Asuntojen hinnat roimaan laskuun Helsingissä - näin se tehdään KL: Asuntorakentaminen piristyy selvästi: rakennusala perävaunusta talouden veturiksi Bonnier kiinteistöuutiset: ICON tuo markkinoille vakuudellisen joukkolainan Suurpelto-projektiinsa Joukkolainalle jatkoa! ICONin uusi vaihtovelkakirja nyt merkittävissä. Coastline: ICON Real Estate Funds builds and develops real estate that generates return Länsiväylä: Suurpellon asukkaat saavat oman supermarketin 2017 – ravintolakin luvassa Yle: Näin asunnon arvo moninkertaistuu tunnissa – katso, missä päin Etelä-Suomea sinun kannattaa asua ICON KL:ssä: Asuntosijoitus kasvaa rahastossa YLE: Suomen elinvoimaisimmat seudut ovat Helsinki-Vaasa-kasvukäytävällä ja Lounais-Suomessa ICONiin uusia avainhenkilöitä ICON Kiinteistörahastot Oy:n joukkolaina kierros oli menestys! KL: Asiantuntijat: Kiinteistöjen hinnat nousevat lisää vuonna 2016. KL: Miksi meillä on kiinteistöbuumi? ICON muuttaa Helsingissä uusiin tiloihin ja järjestää kierto-ajelun 17.2 ICON toteutti yritysoston
5 kysymystä ICONin joukkorahoituksesta KL: Asumisen nouseva trendi: 20,5 neliön yksiöt ja 33 neliön kaksiot KL: Kasvukeskuksiin rakennetaan jopa 600 000 asuntoa. ICON toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta 2016! ICON on päättänyt jatkaa Joukkolainan merkintää Sijoittajat.fi: ICON mahdollistaa kiinteistösijoittamisen hajautetusti useaan kiinteistöön Invesdorin blogissa; Markus Havulehto kertoo mm. miksi ICON on valinnut lainapohjaisen joukkorahoituksen? Osallistu arvontaan ja voita Tesla-sähköauto viikonlopuksi käyttöösi! Hyödynnä joukkorahoituksen tuomat uudet sijoitusmahdollisuudet yhdessä ICONin ja Invesdorin kanssa. ICON ja Privanet teki yhteistyösopimuksen ICON on kiinteistökehittämisellä, mukana ratkaisemassa tätä ongelmaa! Nyt etsimme business-orientoitunutta MYYNTIJOHTAJAA, KIINTEISTÖ-PROJEKTIJOHTAJAA JA BUSINESS CONTROLLERIA MTV 3: Erot kasvavat; Rakentaminen keskittyy etelään – muu Suomi näivettyy Fira: Sadas Verstas tehdään ICON Kiinteistörahastot Oy:lle. ICON on julkaissut uudet kotisivut Tule tapaamaan meitä messuille ICON Real Estate Fund II on tulouttanut kokonaisuudessaan + 11,80% toiminnan alusta (27.2.2013) ICON Real I kokonaistuotto on toiminnan alusta (22.10.2010) + 26,88% josta on tuloutettu 15,76% YLE: Muutto kasvukeskuksiin kiihtyy ICON Kiinteistörahastot siirtää pääkonttorin Vaasaan Helsingin toimisto on muuttanut, uusi toimisto sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 38b (1.krs), 00180 HELSINKI ICON Real Estate Fund III - Suurpelto rahaston markkinointilupahakemus jätetty FIVA:n Jätetty rakennuslupahakemus Ratakatu 9 kehitystyöstä ICON mukana Tampereen 2015 Sijoitusmessuilla