ICON osti uuden sijoituskohteen Helsingin Koskelasta

16
huhtikuu
2018

Ostimme uuden kohteen Helsingin Koskelasta, osoitteessa Antti Korpi Tie. Omistukseemme siirtyi vajaat 50% noin 6.000m2 rakennuksista jotka ovat tällä hetkellä vuokrattu opiskelijoille. Ajatus on tehdä tähän kohteeseen kaavamuutos, noin 10 vuoden kuluttua, joka sallii myös tavanomaisen asumisen, jonka jälkeen saneeraamme ja myymme kohteen. Siihen saakka kerrostalot pidetään vuokrattuinna.

ICONin Tallinnan Rannapargi projekti on valmistumassa kevään aikana.

12
huhtikuu
2018

Maaliskuussa 2 / 3 kerrostalosta olivat täysin valmiit ja asukkaat ovat jo muuttaneet sisään. 3 talo valmistuu toukokuun aikana.

  

ICON Road Show - Huhtikuussa

06
helmikuu
2018

ICON järjestää huhtikuussa Road Shown jossa esittelemme uudet rahastot, joukkovelkakirjalainat ja asunnot. Tule kuuntelemaan kiinteistöalan markkinakatsaus ja uutiset uusista tuotteistamme.

Aikataulu & paikat:

Vaasa 10.4 - Scandic Vaasa, Rosteninkatu 6, 65100 Vaasa

Turku 10.4 - Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku  (HUOM! päivämäärä muuttunut, alkuperäinen päivä oli 12.4, vahvistettu päivä on 10.4)

Helsinki 11.4 - Sokoshotell Vaakuna, Asema-aukio 2, 00100 Helsinki

Oulu 12.4 - Scandic Oulu, Saaristonkatu 4, 90100 Oulu

Tampere 17.4 - Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1 , 33100 Tampere (HUOM! paikka vaihtunut, alkuperäinen paikka oli Scandic Station, vahvistettu paikka on Scandic City)

Jyväskylä 18.4 - Hotel Verso, Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

Lahti 19.4 - Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, 15110 Lahti

 

Ohjelma (kaikilla paikkakunnilla sama):

16.45-17.15 Ilmoittautuminen ja salaatti
17.15-18.00 Markkinakatsaus ja tuote-esittely
18.00-18.30 Vapaata keskustelua

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse info@iconfund.fi tai soittamalla Teemu Nuutiselle 0400 764 602. Muista mainita tuletko yksin vai avecin kanssa ja mihin tilaisuuteen haluat osallistua. Ilmoita myös mahdolliset erikoisruokavaliot.

 

PTT: Alueellinen asuntomarkkinaennuste 2018: Kasvukeskuksien asuntomarkkinoilla vilkasta - rakentamisen voimakas kasvu hillitsee hintojen ja vuokrien nousua

30
tammikuu
2018

Asuntomarkkinaennusteessa tehdään katsaus asuntomarkkinoiden kehitykseen sekä tarkastellaan asuntojen kysyntään ja tarjontaan vaikuttavia taustatekijöitä, kuten rakentamista ja työllisyyskehitystä. Katsauksessa ennustetaan vanhojen kerrostalohuoneistojen hintakehitystä sekä vapaarahoitteisten ja ARA-asuntojen vuokrien kehitystä vuonna 2018 paitsi koko maan tasolla myös erikseen suurimmissa kaupungeissa.

Ennusteen pohjana on malli, jonka keskeisin oletus on, että asuntojen hinnat noudattelevat kotitalouksien tulokehitystä. Tulojen lisäksi asuntojen hintoihin vaikuttaa mallissa korkotaso yhdessä eräiden epävarmuutta mittaavien muuttujien (mm. työttömyysepävarmuus) kanssa.

Asuntomarkkinaennusteen erityisteemana tänä vuonna on asuntorakentamisen alueellinen tasapaino - lue teemasta lisää täältä.

Vuonna 2017 asuntomarkkinoita leimasi hintojen alueittainen eriytyminen: talouskasvusta huolimatta asuntomarkkinat vilkastuivat vain kasvukeskuksissa, kun taas pienemmissä kaupungeissa – syrjäseuduista puhumattakaan – asuntojen hinnat laskivat. Rakentamisessa nähtiin huippulukuja, mikä lisäsi ja lisää vieläkin tarjontaa asuntomarkkinoilla. Tämä puolestaan hillitsee kovimpia hinta- ja vuokrapaineita kasvukaupungeissa myös vanhojen asuntojen osalta.

Vuonna 2017 vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat ennakkotietojen mukaan Suomessa 1,9 prosenttia. Vuodelle 2018 ennustetaan 2,2 prosentin nousua (Kuvio 1: Vanhojen kerrostaloasuntojen hintojen ja vanhojen ja uusien vuokrien vuosimuutokset. Ennuste: PTT). Vanhojen kerrostaloasuntojen hintoihin ennustetaan siis edellisvuosia voimakkaampaa kasvua. Tänä vuonna yhä useampi kaupunki pääsee takaisin kasvu-uralle. Tätä selittää talouskasvu, alhaalla pysyvät korot, suotuisa tulo- ja työllisyyskehitys sekä siitä seuraava taloudellisen epävarmuuden väheneminen.

Kaupunkien välillä erot asuntomarkkinoiden ja asuntojen hintojen kehityksessä ovat edelleen merkittäviä, joskin kasvukeskuksien voimakkaan rakentamisbuumin ja lisääntyneen tarjonnan ansiosta erot hieman tasoittuvat. Asuntokauppa on vilkastunut ja hintojen nousu vahvaa alueilla, joilla väestön määrä kasvaa. Oman lisänsä tarkasteluun tuo alueen sisällä tapahtuvien muuttojen lisääntyminen väestön mieliessä lähiöistä kohti keskustaa.

Asuntojen hintakehitys on eriytynyt voimakkaasti paitsi alueen myös asunnon huoneluvun suhteen. Kasvukeskuksissa yksiöiden hinnat ovat erkaantuneet selvästi muiden asuntojen hintakehityksestä. Tätä selittää sijoittajien kiinnostuksen kasvu pieniin asuntoihin: suuri osa myyntiin tulevista pienistä asunnoista kasvukeskuksissa ei päädy asuntojen ensiostajille vaan sijoittajien tai rahastojen omistukseen.

Erityisesti yksiöiden hintojen karkaaminen monien ostajien käsistä on lisännyt kysyntää vuokra-asuntomarkkinoilla.  Omistusasunnon korkea hinta yhdessä taloudellisen epävarmuuden kanssa on johtanut siihen, että vuokra-asuminen on ollut paitsi houkuttelevaa myös ehkä ainoa vaihtoehto. Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat ennakkotietojen mukaan 1,8 prosenttia vuonna 2017. Edellisvuoteen verrattuna vuokrien nousu hidastui. Uusien ja vanhojen vapaarahoitteisten vuokrien ennustetaan nousevan 2,1 prosenttia vuonna 2018. Asuntomarkkinoilla ei siis nähdä tänä vuonna suurtakaan eroa hintojen ja vuokrien nousussa. Asuntomarkkinoiden alueelliset erot näkyvät myös vuokramarkkinoilla. Rakentamisen lisääntyminen ja vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu hillitsevät vapaarahoitteisten vuokrien nousua kasvavissa kaupungeissa.

ARA-vuokrien nousut ovat maltillisia. Vielä muutama vuosi sitten melko suuria ARA-vuokrien korotuksia perusteltiin kasvaneilla hoito- ja korjauskustannuksilla. ARA-asuntojen ikä on usein vaatinut varautumista perusparannuksiin, vaikkakin hoito- ja korjauskustannusten perimiselle vuokrassa on määritelty katto. Kasvukeskusten ulkopuolella tyhjillään olevien ARA-asuntojen määrä on kasvanut, mikä luo osaltaan lisäpaineita vuokrien korotuksille tyhjäkäynnin kulujen kattamiseksi. Vuonna 2017 ARA-vuokrat nousivat ennakkotietojen mukaan 2,0 prosenttia ja vuonna 2018 niiden ennustetaan nousevan 1,6 prosenttia. ARA-vuokrien nousu on siis tänä vuonna vapaarahoitteisten vuokrien nousua maltillisempaa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ARA-vuokrien nousussa tänä vuonna ei ole juuri eroja kaupunkien välillä.

Lue koko artikkeli PTT sivuilta (tästä).

Suomen asuntomarkkinat jakautuu yhä selvemmin kolmeen - myös Kauppalehti uutisoi aiheesta isosti

17
tammikuu
2018

Olemme useassa asiantuntijapalstassa (27.11.2017 - PALJON PUHETTA ASUNTOMARKKINOISTA – UNOHTUUKO KOKONAISKUVA? 7.10.2016 - ICON KIINTEISTÖRAHASTOT OY:N KIINTEISTÖMARKKINA ANALYYSI) todenneet että Suomen asuntomarkkinat ovat yhä selvemmin jakautumassa kolmeen. Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat viime vuosina nousseet maltillisesti, isoin syy tähän on kaupungistuminen. Kasvukeskukset joutuvat tekemän hartiavoimin töitä jotta säilyttävät vetovoimansa ja jos näin käy, niin myös toimivat asuntomarkkinat säilyvät.  Muualla Suomessa asuntojen hinnat ovat jo laskeneet kun ihmiset ovat muuttaneet pois ja kysyntä hiljentynyt.

Tänään myös Kauppalehti uutisoi aiheesta isosti otsikolla: 8000 eurolla Kajaanista kerrostalokolmio, Helsingissä neliömetri - asuntojen hinnat eriytyvät rajusti.

ICON Kiinteistörahastot rakennuttaa Riihimäen vanhan lasitehtaan tontille 9 ekologista modulikerrostaloa ICON Kiinteistörahastot ostaa Senaatti-kiinteistöiltä arvokorttelin Helsingin Kruununhaasta KL: Kuplapuheessa hyvä muistaa: Ruotsin asuntomarkkinoilla on kaksi erityispirrettä KL: Nordean Miller: Ruotsissa tai Suomessa ei ole asuntokuplaa Hedge Nordic: The Finnish real estate market - by ICON Rakennuslehti: EKE urakoi Espoon Suurpellon keskustakorttelin ICON KL:n johtajuus liitteessä - Avaimet menestykseen: hyvä johtaminen ja dynaaminen kyvykkyys Rakennuslehti: Yritykset tekivät radikaalin ehdotuksen Helsingin keskustan alittavasta väylästä KL: Vuokrapyynnit laskussa pk-seudulla, "Vuokratulojen veronkevennystä kannattaisi kokeilla" ICON lehdistötiedote: Espoon Suurpelto saa maamerkikseen 20 kerroksisen tornitalon Pohjalainen kolumni: Vaconin jälkeenkin löytyy sijoituskohteita Kutsu: ICON After-Work 11.5 klo 17.00 - Hotel Kämp ICON: Miten Ruotisin asuntomarkkinoiden käy? KL: Asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla, laskivat muualla Suomessa ICON vahvasti mukana kevään sijoitustapahtumissa Talouselämä / Business Insight: Kiinteistökehittäjä ei jää odottelemaan arvonnousua Rakennuslehti: Toimistojen muuttaminen asunnoiksi herättää intohimoja Helsingissä ICON South Plaza Bond myytiin loppuun! ICON: Vuonna 2016 aloitettiin Suomessa rakentamaan tarpeeksi uusia asuntoja ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Rakentaja Lehto: Asuntojen kalleus SAFA-mafian syytä - ”Sadan tonnin kaksiot mahdollisia” Business FM:n Aamuvieraana ICON Kiinteistörahastot Oy:n Myynti ja markkinointijohtaja Teemu Nuutinen Uusi 7 % korkoa maksava velkakirja nyt merkittävissä! ICON Suurpelto Bond loppuunmyyty! PwC: Emerging Trends in Real Estate: Europe 2017 KL: Täältä lihavimmat vuokratuotot - asuntosijoittajat yllättyvät YLE: Näin verotus muuttuu 2017: asuntolainan korkovähennys, kotitalousvähennys ja perintövero
ICON tiedottaa Hyvää joulua ja tuottoisaa uutta vuotta 2017. ICONin Tallinnan Rannapargi projekti etenee ICON Taloustaidossa: Uudenlaista ajattelua rakentamiseen T&T: Asuntorakentaminen droppaa, kun sijoittajien ostointo hyytyy – "Kaikkiin ei löydy heti vuokralaisia" KL: Asuntojen hinnat nousivat euroalueella "Isännöinti jumittunut faksien aikakaudelle" Hypo samoilla linjoilla ICONin kanssa - Hypo KL:ssä: Kasvukeskuksissa asuntojen hintojen nousu vasta alkanut - syrjäseuduilla pahin ohi KL:n & MTV:n Markkinaraati: Asuntojen hintojen nousulle pääkaupunkiseudulla ei näy loppua T&T: Ostoskeskuksen rakentaminen Espoon Suurpeltoon käynnistyi KL / Tilastokeskus: Yli 90 % Suomen väestönlisäyksestä kohdistuu suurimpiin kaupunkeihin KL: Helsinki rakentaa - tavoite 6000 asuntoa vuodessa KL: Asuntoluototus elpyy - isotkin asunnot käyvät kaupaksi Länsiväylä: Suurpelto saa tornitalon maamerkikseen KL: Asunnot sijoittajalle rahasampo - kauppa kaikkien aikojen huippulukemiin RL: Asuntojen hinnat roimaan laskuun Helsingissä - näin se tehdään KL: Asuntorakentaminen piristyy selvästi: rakennusala perävaunusta talouden veturiksi Bonnier kiinteistöuutiset: ICON tuo markkinoille vakuudellisen joukkolainan Suurpelto-projektiinsa Joukkolainalle jatkoa! ICONin uusi vaihtovelkakirja nyt merkittävissä. Coastline: ICON Real Estate Funds builds and develops real estate that generates return Länsiväylä: Suurpellon asukkaat saavat oman supermarketin 2017 – ravintolakin luvassa Yle: Näin asunnon arvo moninkertaistuu tunnissa – katso, missä päin Etelä-Suomea sinun kannattaa asua ICON KL:ssä: Asuntosijoitus kasvaa rahastossa YLE: Suomen elinvoimaisimmat seudut ovat Helsinki-Vaasa-kasvukäytävällä ja Lounais-Suomessa ICONiin uusia avainhenkilöitä ICON Kiinteistörahastot Oy:n joukkolaina kierros oli menestys! KL: Asiantuntijat: Kiinteistöjen hinnat nousevat lisää vuonna 2016. KL: Miksi meillä on kiinteistöbuumi? ICON muuttaa Helsingissä uusiin tiloihin ja järjestää kierto-ajelun 17.2 ICON toteutti yritysoston
5 kysymystä ICONin joukkorahoituksesta KL: Asumisen nouseva trendi: 20,5 neliön yksiöt ja 33 neliön kaksiot KL: Kasvukeskuksiin rakennetaan jopa 600 000 asuntoa. ICON toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta 2016! ICON on päättänyt jatkaa Joukkolainan merkintää Sijoittajat.fi: ICON mahdollistaa kiinteistösijoittamisen hajautetusti useaan kiinteistöön Invesdorin blogissa; Markus Havulehto kertoo mm. miksi ICON on valinnut lainapohjaisen joukkorahoituksen? Osallistu arvontaan ja voita Tesla-sähköauto viikonlopuksi käyttöösi! Hyödynnä joukkorahoituksen tuomat uudet sijoitusmahdollisuudet yhdessä ICONin ja Invesdorin kanssa. ICON ja Privanet teki yhteistyösopimuksen ICON on kiinteistökehittämisellä, mukana ratkaisemassa tätä ongelmaa! Nyt etsimme business-orientoitunutta MYYNTIJOHTAJAA, KIINTEISTÖ-PROJEKTIJOHTAJAA JA BUSINESS CONTROLLERIA MTV 3: Erot kasvavat; Rakentaminen keskittyy etelään – muu Suomi näivettyy Fira: Sadas Verstas tehdään ICON Kiinteistörahastot Oy:lle. ICON on julkaissut uudet kotisivut Tule tapaamaan meitä messuille ICON Real Estate Fund II on tulouttanut kokonaisuudessaan + 11,80% toiminnan alusta (27.2.2013) ICON Real I kokonaistuotto on toiminnan alusta (22.10.2010) + 26,88% josta on tuloutettu 15,76% YLE: Muutto kasvukeskuksiin kiihtyy ICON Kiinteistörahastot siirtää pääkonttorin Vaasaan Helsingin toimisto on muuttanut, uusi toimisto sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 38b (1.krs), 00180 HELSINKI ICON Real Estate Fund III - Suurpelto rahaston markkinointilupahakemus jätetty FIVA:n Jätetty rakennuslupahakemus Ratakatu 9 kehitystyöstä ICON mukana Tampereen 2015 Sijoitusmessuilla