KL: Vuokrapyynnit laskussa pk-seudulla, "Vuokratulojen veronkevennystä kannattaisi kokeilla"

21
elokuu
2017

Pääkaupunkiseudulla yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit ovat laskussa, kertoo Suomen Vuokranantajien selvitys.

Selvityksen mukaan yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit nousivat koko Suomessa 0,1 prosenttia alkuvuoden 2017 aikana. Yritystoimijoiden vuokrapyynnit ovat nousseet jopa 4,3 prosenttia.

Helsingin ja pääkaupunkiseudun vuokramarkkinat näyttävät yleisesti suuntaa koko Suomen vuokramarkkinoille. Yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit ovat Vuokraovi.comin tilastojen mukaan jo toista vuotta hienoisessa laskussa. Helsingissä laskua tarkasteluajanjaksolla tammi-kesäkuussa 2017 kaikissa vuokra-asunnoissa on 2,6 prosenttia, Espoossa 0,6 prosenttia ja Vantaalla 2,4 prosenttia. Vastaavasti yritystoimijoilla vuokrapyynnit ovat nousseet Helsingissä 1,5 prosenttia, Espoossa 2,6 prosenttia ja Vantaalla 4,4 prosenttia.

Vuokraovi.comin keräämässä aineistossa verrataan vuokrien kehitystä tammi-kesäkuun 2016 ja vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon välillä.

Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva selittää vuokratasojen nousua koko Suomen osalta ennen kaikkea yritystoimijoilla. Lue koko artikkeli KL sivuilta.

ICON lehdistötiedote: Espoon Suurpelto saa maamerkikseen 20 kerroksisen tornitalon

18
toukokuu
2017

Suomen yksi suurimmista kaupunginosa hankkeista löytyy Espoon Suurpellon alueelta. Alue on 325 hehtaaria ja kun kaikki kaavat ovat vahvoja, tullaan tälle alueelle rakentamaan yhteensä 1.000.000 kerrosneliötä. Valmiissa Suurpellossa tulee asumaan noin 15.000 asukasta.

 

ICON Kiinteistörahastojen keskustakortteli tulee olemaan vehreä ja digitaalinen kertoo toimitusjohtaja Markus Havulehto. Juuri lainvoiman saanut kaavamuutos (10.5.2017) mahdollistaa 25.000 kerrosneliön rakentamisen keskustakortteliin. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan tämä rakennusoikeus jakautuu 4 asuinkerrostalon ja parkkihallin kesken. Asuintaloista kolme ovat kahdeksankerroksisia ja Suurpellon maamerkkinä toimii neljäs rakennus — 20 kerroksinen tornitalo. Kokonaisuuteen tulee noin 440 asuntoa ja näiden lisäksi pysäköintitilat 220 autolle sekä liiketilaa.

Vehreys on ollut alueen suunnitelmissa alusta asti. Keskustakorttelin kaavamuutosvaiheessa keskusteltiin tästä ja tämän pohjalta suunniteltiin korttelin keskelle oma puistomainen viherpiha korttelin asukkaiden käyttöön. Alueesta pyritään tekemään mahdollisimman viihtyisä ja mielekäs asua kertoo Havulehto. Korttelin kivijalkaan tulee noin 2000 neliötä liiketilaa, joka jakautuu eri palveluiden — kuten; päivittäistavarakauppa, ravintoloita ja muita pienmyy- mälöitä. Keskustakorttelista noin 500 metriä pohjoiseen löytyy kansainvälinen koulu, josta löytyy luokat 1-9.

Digitaalisuus tuo uusia ratkaisuja asumiseen

ICONin Suurpellon keskustakorttelihankkeessa digitaalisuus on vahvasti läsnä. Tähän mennessä ”älyä” on hyö- dynnetty kiinteistöissä hyvin vähän ja vain rajallisesti. ICON:in ajatus on, että lämmitystä ja ilmanvaihtoa tullaan valvomaan etäyhteyksiä hyödyntäen ja järjestelmän havaitessa poikkeamia, puuttuu ihminen asiaan tekemällä tar- vittavat toimenpiteet optimaalisien olosuhteiden ylläpitämiseksi. Ratkaisussamme eri järjestelmät kommunikoivat keskenään. Antureita hyödyntäen voidaan huoneiston olosuhteita mitata ja esimerkiksi henkilömäärän kasvaessa huoneistossa — anturit havaitsevat muutoksen ja säätävät ilmanvaihtoa sekä lämmitystä vastaamaan tarvetta. Tällä ratkaisulla saavutetaan hyvät ja mukavat olosuhteet sekä saadaan säästöjä aikaan kun tiloja ei ylilämmitetä eikä ylituuleteta.

Havulehto lisää, että digitaalisuus ja lean-ajattelu näkyy myös kohteen isännöinnissä, kiinteistönhuollossa sekä ylläpitotehtävissä. Mikäli käytävässä ei toimi valaistus, hana vuotaa, avain on unohtunut tai kadonnut — lähettää asukas ilmoituksen mobiilisovelluksen välityksellä ja se ohjautuu välittömästi oikealle taholle. Kaikki yhtiötä koske- vat tiedot ja ohjeet löytyvät kätevästi applikaatiosta joka tulee jokaisen asukkaan käyttöön.

Muita teknisiä ratkaisuja viihtyvyyden ja mukavuuden lisäämiseksi on jäteputkijärjestelmä jonka avulla asukkaiden jätteet kuljetetaan pois maan alle sijoitettavia putkia pitkin. Yhtiön ja viherpihan käytävät pidetään sulana ja lumesta vapaana kiinteistön hukkalämmöllä. Nurmialueet toteutetaan maksaruohoa ja keinonurmea hyödyntäen jolloin säästytään nurmikon leikkaukselta.

Tavoitteena on, että taloyhtiöiden ei tarvitse palkata erillistä kiinteistönhuoltoa eikä perinteistä isännöintitoimistoa koska applikaatiota ja sen taustalla olevaa järjestelmää hyödyntäen saadaan suurin osa näistä tehtävistä suoritet- tua tai ohjattua eri alojen asiantuntijoiden hoidettavaksi. Haluamme rakentaa miellyttäviä asuntoja joita on helppo käyttää. Teknisiä ratkaisuja ja digitaalisia järjestelmiä hyödyntäen voidaan taloyhtiöiden käyttökustannuksia laskea huomattavasti, joka tulee näkymään alueen edullisimman hoitovastikkeen muodossa.

ICONin Suurpellon asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä.

Pohjalainen kolumni: Vaconin jälkeenkin löytyy sijoituskohteita

09
toukokuu
2017

Poiminta kolumnista: "Vaconin loppuvaiheen suurin yksittäinen omistaja kauppatieteen tohtori Jari Koskinen on monessa mukana, ja yksi suurista yrityshankkeista on ICON Kiinteistörahastot Oy. Se mainostaa itseään yhtenä Suomen viime vuosien tuottavimpana kiinteistösijoitusyhtiönä."

Lue koko kolumni tästä.

Kutsu: ICON After-Work 11.5 klo 17.00 - Hotel Kämp

24
huhtikuu
2017

ICON: Miten Ruotisin asuntomarkkinoiden käy?

16
huhtikuu
2017

On pitkään spekuloitu onko Ruotsissa asuntokuplaa? Ruotsin asuntohinnat ovat katkeamattomasti nousseet toista vuosikymmentä, eikä loppua näy.

Huolestuttava piirre on se että ruotsalaiset eivät juurikaan lyhennä asuntolainojaan, vaikkakin finanssivalvonta (finansinspektionen)  kiristi lainanlyhennys määräyksiään viime kesänä. Ruotsalaiset käyttävät mieluummin rahansa kulutukseen kuin asuntolainojen lyhentämiseen, tämä taas ruokkii kansantaloutta joka vastaavasti tukee työllisyyttä ja näin asuntohintojen nousua. Toinen asia joka tukee asunto hintoja  ja niiden nousua on nopea kaupungistuminen ja tästä johtuva asuntopula.

Isoin riski asuntokuplan  puhkeamiselle on korkojen nousu muualla maailmassa, tähän Riksbanken (Ruotsin pankki) on jossain vaiheessa vastattava ja tämä voikin johtaa nopeisiin korjaus liikkeisiin asuntomarkkinoilla. Länsi naapurimme pitäisi nopeasti keksiä reseptin siihen miten voivat entisestään vauhdittaa asuntorakentamista isoissa kaupungeissa sekä miten saavat ihmiset totuteltua lyhentämään asuntolainojaan nopeammassa aikataulussa.

Lue lisää aiheesta kauppalehden sivuilta: "Ruotsissa maailman korkein riski asuntokuplan puhkeamiselle" ja "Ruotsi tarvitsee kuuluisaa tuuriaan - uusi finanssikriisi häämöttää jo"

ICON tiedottaa Hyvää joulua ja tuottoisaa uutta vuotta 2017. ICONin Tallinnan Rannapargi projekti etenee ICON Taloustaidossa: Uudenlaista ajattelua rakentamiseen T&T: Asuntorakentaminen droppaa, kun sijoittajien ostointo hyytyy – "Kaikkiin ei löydy heti vuokralaisia" KL: Asuntojen hinnat nousivat euroalueella "Isännöinti jumittunut faksien aikakaudelle" Hypo samoilla linjoilla ICONin kanssa - Hypo KL:ssä: Kasvukeskuksissa asuntojen hintojen nousu vasta alkanut - syrjäseuduilla pahin ohi KL:n & MTV:n Markkinaraati: Asuntojen hintojen nousulle pääkaupunkiseudulla ei näy loppua T&T: Ostoskeskuksen rakentaminen Espoon Suurpeltoon käynnistyi KL / Tilastokeskus: Yli 90 % Suomen väestönlisäyksestä kohdistuu suurimpiin kaupunkeihin KL: Helsinki rakentaa - tavoite 6000 asuntoa vuodessa KL: Asuntoluototus elpyy - isotkin asunnot käyvät kaupaksi Länsiväylä: Suurpelto saa tornitalon maamerkikseen KL: Asunnot sijoittajalle rahasampo - kauppa kaikkien aikojen huippulukemiin RL: Asuntojen hinnat roimaan laskuun Helsingissä - näin se tehdään KL: Asuntorakentaminen piristyy selvästi: rakennusala perävaunusta talouden veturiksi Bonnier kiinteistöuutiset: ICON tuo markkinoille vakuudellisen joukkolainan Suurpelto-projektiinsa Joukkolainalle jatkoa! ICONin uusi vaihtovelkakirja nyt merkittävissä. Coastline: ICON Real Estate Funds builds and develops real estate that generates return Länsiväylä: Suurpellon asukkaat saavat oman supermarketin 2017 – ravintolakin luvassa Yle: Näin asunnon arvo moninkertaistuu tunnissa – katso, missä päin Etelä-Suomea sinun kannattaa asua ICON KL:ssä: Asuntosijoitus kasvaa rahastossa YLE: Suomen elinvoimaisimmat seudut ovat Helsinki-Vaasa-kasvukäytävällä ja Lounais-Suomessa ICONiin uusia avainhenkilöitä ICON Kiinteistörahastot Oy:n joukkolaina kierros oli menestys! KL: Asiantuntijat: Kiinteistöjen hinnat nousevat lisää vuonna 2016. KL: Miksi meillä on kiinteistöbuumi? ICON muuttaa Helsingissä uusiin tiloihin ja järjestää kierto-ajelun 17.2 ICON toteutti yritysoston
5 kysymystä ICONin joukkorahoituksesta KL: Asumisen nouseva trendi: 20,5 neliön yksiöt ja 33 neliön kaksiot KL: Kasvukeskuksiin rakennetaan jopa 600 000 asuntoa. ICON toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta 2016! ICON on päättänyt jatkaa Joukkolainan merkintää Sijoittajat.fi: ICON mahdollistaa kiinteistösijoittamisen hajautetusti useaan kiinteistöön Invesdorin blogissa; Markus Havulehto kertoo mm. miksi ICON on valinnut lainapohjaisen joukkorahoituksen? Osallistu arvontaan ja voita Tesla-sähköauto viikonlopuksi käyttöösi! Hyödynnä joukkorahoituksen tuomat uudet sijoitusmahdollisuudet yhdessä ICONin ja Invesdorin kanssa. ICON ja Privanet teki yhteistyösopimuksen ICON on kiinteistökehittämisellä, mukana ratkaisemassa tätä ongelmaa! Nyt etsimme business-orientoitunutta MYYNTIJOHTAJAA, KIINTEISTÖ-PROJEKTIJOHTAJAA JA BUSINESS CONTROLLERIA MTV 3: Erot kasvavat; Rakentaminen keskittyy etelään – muu Suomi näivettyy Fira: Sadas Verstas tehdään ICON Kiinteistörahastot Oy:lle. ICON on julkaissut uudet kotisivut Tule tapaamaan meitä messuille ICON Real Estate Fund II on tulouttanut kokonaisuudessaan + 11,80% toiminnan alusta (27.2.2013) ICON Real I kokonaistuotto on toiminnan alusta (22.10.2010) + 26,88% josta on tuloutettu 15,76% YLE: Muutto kasvukeskuksiin kiihtyy ICON Kiinteistörahastot siirtää pääkonttorin Vaasaan Helsingin toimisto on muuttanut, uusi toimisto sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 38b (1.krs), 00180 HELSINKI ICON Real Estate Fund III - Suurpelto rahaston markkinointilupahakemus jätetty FIVA:n Jätetty rakennuslupahakemus Ratakatu 9 kehitystyöstä ICON mukana Tampereen 2015 Sijoitusmessuilla