ICON Corporation Oy

ICON – Tuottoisten kiinteistörahastojen tekijä


Vuonna 2010 perustettiin ICON brändin alle sen ensimmäinen rahasto. ICON konserniin kuuluu tänään kolme vaihtoehtorahastoa; ICON Real, ICON Real Estate Fund II ja ICON Real Estate Fund III – Suurpelto. Näiden lisäksi olemme perustamassa 3:a uutta rahastoa; ICON Real Estate Fund IV – Kruunu-, ICON Real Estate Fund V – Ilves. ja ICON Real Estate Development Fund:ia. Näistä viimeinen tulee olemaan niin kutsuttu avoin rahasto, joka on jatkuvasti merkittävissä.

ICON on myös tullut tutuksi suosituista lainatuotteistaan. Olemme laskeneet liikkeelle yhteensä 7 eri lainatuotetta. Yhteensä ICONin tuotteisiin on sijoittanut jo lähes 1200 henkilöä, säätiötä ja instituutiota.

Kehitämme parhaillaan kuutta eri kiinteistökehityshanketta, joihin tulee yhteensä yli 1000 huoneistoa ja niiden yhteisarvo kohoaa yli 250 miljoonaan euroon

Mitkä ovat ICONin tulevaisuuden suunnitelmat? Lue suunnitelmistamme täältä.

Icon Kiinteistörahastot - Syntytarina


Maailmassa on käynnissä rakenteita uudistava, poikkeuksellisen kova kaupungistuminen. Ihmiset muuttavat suuriin kaupunkeihin kasvavasti, mutta politiikka ja kaavoittaminen tulevat aina jälkijunassa. Markkinoilla aiheutuu häiriötilanne, jonka kautta ydinalueiden hinnat ja kysyntä kasvavat vauhdikkaasti, ja asuntoja rakentuu kysyntään nähden auttamattoman vähäinen määrä. Suomi ei ole tästä poikkeus

ICON Kiinteistörahastot sai alkunsa kun kiinteistökehittäjä ja sijoitusasiantuntija yhdistivät voimansa ja osaamisensa vuonna 2009. Odotuksista huolimatta perustetun kiinteistörahaston saavuttama suosio yllätti ja seuraavina vuosina lanseerattiin useita uusia rahastoja ja vaihtovelkakirjalainatuotteita, joiden avulla ICON voi tuottaa lisää miellyttäviä, ekologisia ja älykkäitä asuntoja alueille, joilla niistä on huutava pula.

ICONin kaikki taustahenkilöt ovat työskennelleet sijoittamisen, kasvuyritysten, asuntosijoittamisen ja kiinteistökehittämisen parissa useita vuosia menestyksekkäästi ja halunneet luoda sekä sijoittajia palvelevan kovan tuoton koneiston, ekologista ja älykkäämpää rakentamista palvelevan rakennuttamiskonseptin, sekä kaupungistumista palvelevan kysyntään rakennetun tarjooman kaupungistumisen ydinalueille tehokkaimmalla mahdollisella suunnittelulla. Merkittävä lisä yhtiöömme tuli Hallituksen puheenjohtajamme Jari Koskisen irtauduttua yhdessä partnereidensa kanssa perustamastaan Vacon Oyj:stä vuonna 2014 ja tultua merkittäväksi osakkaaksemme.

Kokemuksemme ja kontaktiverkostomme avulla sijoittajat saavat parhaimmat tuotot – henkilöstömme sijoittaakin itse rakentamiinsa tuotteisiin ja saamme rahastojemme tuotoista suurimmat palkkiomme. Tämä takaa sen, että mahdollisimman tehokas prosessi ja mahdollisimman tuottava toiminta on koko henkilöstömme ainoana tavoitteena. Kuulostaa kliseiseltä, mutta totta se vain on – me menestymme, mutta vasta kun asiakkaamme menestyvät.

Asunto- ja kiinteistökehitysosaamisemme takaa sen, että rakennutettavat kiinteistöt tehdään järkevimmällä mahdollisella tavalla. Tämä palvelee niihin lopulta muuttavia alhaisen vastikkeen ja miellyttävän asumisen kautta. Lisäksi kokemuksemme kautta optimoimme huoneistojen pohjaratkaisuista pois hukkaneliöt, joka näkyy asuntojen ostajille merkittävinä säästöinä hankintahinnoista. Tästä syystä tarjoomamme palvelee myös sijoittajia erittäin houkuttelevasti.

Ainutlaatuinen sijoitusstrategia


Sijoitusstrategiamme on kehityskohteisiin keskittyminen. Tämä siksi, että kiinteistökehittäminen on oikein tehtynä tuottoisin kiinteistösijoittamisen muoto. Rakennamme itse arvonnousun kiinteistöihin.

Kohteemme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja voimme harkitusti tehdä hankkeita myös kasvukeskuksissa kuten Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Tallinnassa.. Kasvukeskusten hyvä palvelutaso houkuttelee uusia asukkaita kaupunkeihin, mikä luo tarvetta uusille ja hyville asunnoille.

Tulevaisuudessa haluamme tulla tunnetuksi aktiivisena kiinteistökehittäjänä, joka sijoittaa Skandinavian ja Baltian pääkaupunkiseutuihin.