ICON Kiinteistörahastot ostaa Senaatti-kiinteistöiltä arvokorttelin Helsingin Kruununhaasta

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Suomen valtion käytössä olleen ja omistaman arvokorttelin ICON Kiinteistörahastoille.  Vuonna 1885 rakennettu kortteli käsittää yhteensä neljä eri rakennusta: Mariankatu 23, Liisankatu 8A & G ja Maneesikatu 7. Kokonaisuuden kerrosala on yhteensä 9 147 m2

 

Kolme ensimmäistä rakennusta valmistui 1885 ja niiden suunnittelijana toimi Evert Lagerspetz. Liisankatu 8 G valmistui 1930 ja sen on suunnitellut Armas Siitonen.

Alun perin rakennukset toimivat Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonan upseerirakennuksina ja sen jälkeen erilaisina kasarmeina ja esikuntina. Viimeisimpänä toimijana rakennuksissa oli maa- ja metsätalousministeriö.

ICON Kiinteistörahastot tulee kehittämään arvokiinteistöä sen historian ansaitsemalla arvokkuudella. Kehitystoimenpiteet aloitetaan kahden vuoden suunnittelu- ja kaavan valmisteluvaiheilla, jonka jälkeen korttelista jalostetaan kolme asuintaloa ja yksi hotellirakennus.

“ICON Kiinteistörahastot on etuoikeutetussa asemassa päästessään jalostamaan asuntoja ja hotellia tästä arvokkaasta kokonaisuudesta, jonka sijainti on kiistatta yksi Helsingin upeimmista” toteaa ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto. 

”Korttelilla on upea historia ja sijainti. On hienoa seurata, kuinka kohde kehitetään uuteen loistoon sen arvoa kunnioittaen”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen johtaja Mauri Sahi.

Kohteen ensimmäinen suunnittelu- ja kaavavaihe aloitetaan vuoden 2017 loppupuoliskolla ja tavoitteena on aloittaa muutostyöt vuoden 2019 lopulla.

Lue lisää tästä aiheesta:

Talouselämästä

Kauppalehdestä

Rakennuslehdestä

Maaseudun Tulevaisuudesta

Oulun uutisista

 

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™