KL – liitteessä 19.11: ICON Kiinteistörahastot rakennuttaa koteja kestävin perustein

ICON on täysin suomalainen ja kotimaisessa omistuksessa oleva kiinteistökehitysyhtiö, jonka projekteissa korostuu vastuullinen ajattelu. Yrityksellä on tällä hetkellä rakenteilla kahdeksan erityyppistä kohdetta Etelä-Suomen kasvukeskuksissa ja Tallinnassa. Kohteiden suunnittelun perustana on kolme asiaa: tehokkuus, ekologisuus ja digitaalisuus.

– Tehokkuuteen pääsemme esimerkiksi tuottamalla rakennukset mahdollisimman pitkälle moduuleina tehdasolosuhteissa. Näin pääsemme nopeasti laadukkaaseen lopputulokseen, ja nopea rakentaminen tuo säästöjä, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Markus Havulehto.

Hyvänä esimerkkinä tästä on ICONin Riihimäelle toteuttama puurakenteinen kerrostalohanke. Hanke koostuu yhdeksästä rakennuksesta, joka tekee siitä maan suurimman puurakenteisen kerrostaloalueen. Asuntoja alueelle tulee noin 350 kappaletta.

– Talot valmistetaan moduuleina tehtaalla ja kootaan paikan päällä, jatkaa Havulehto.

– Näin säästämme paljon rakennuskustannuksissa, lisäksi rakennusmateriaalina puu toimii ilmakehän hiilivarastona ja on täten ekologista.

– Ekologisuuteen pyrimme rakennusmateriaalien valinnan lisäksi myös esimerkiksi lämmitysratkaisuilla, jatkaa Havulehto.

Helsingin Lauttasaareen rakenteilla olevaan, 8-kerroksiseen asuinrakennukseen valittiin lämmitysratkaisuksi maalämpö, joka ratkaisuna pudottaa merkittävästi asumiskustannuksia. Kun Helsingin alueella taloyhtiöiden hoitovastike on yleensä noin 4–5 euroa/neliö, tässä taloyhtiössä vastike jää 2,6 euroon neliötä kohti.

Asumisviihtyisyyttä voidaan näinä päivinä lisätä digitalisaation avulla. Antureiden ja sensoreiden avulla kiinteistötekniikka voidaan rakentaa sellaiseksi, että se säätää itse itseään etukäteen asetettujen normien mukaan.

– Käytännössä, esimerkiksi ilmastointi saadaan kytkeytymään päälle antureiden havaitessa CO2-pitoisuuden tai kosteuden nousua. Tämä lisää huoneilman miellyttävyyttä vaikkapa saunatiloissa tai silloin, kun tiloissa on koolla poikkeuksellisen paljon ihmisiä. Näitä ja muita vastaavia ratkaisuja on kaikissa kohteissamme.

Arvot muuttuvat käytännön asumismukavuudeksi

Havulehto tuo esille myös Helsingin Kruunuhakaan, suojeltuihin rakennuksiin sijoittuvan kohteen. Marian- ja Liisankadun kulmassa sijaitseva, entinen Tarkk’ampujapataljoonan sekä Maa- ja metsätalousministeriön käytössä ollut neljän arvotalon kokonaisuus kokee täydellisen uudistuksen.

Historiallisiin rakennuksiin sijoitetaan huippumoderni boutique-hotelli ja kaksi arvoasuntoja käsittävää kerrostaloa kattohuoneistoineen. Alkuperäiset, suojellut rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1885, joten suunnittelussa ja toteutuksessa oli otettava vahvasti huomioon myös historialliset seikat.

– Toimintaperiaatteemme tulevat käyttöön myös Kruunuhaan arvokohteessa. Vaikka remontointi tehdään vanhaa kunnioittaen, rakenteet tulevat sisältämään erityisen paljon älykästä talotekniikkaa sekä ekologisia materiaalivalintoja.

– ICON ei rakenna pelkästään tätä päivää ajatellen vaan tähtäin on aina paljon pidemmällä, tähdentää Havulehto.

– Alamme kehittyy koko ajan. Uusia ratkaisuja syntyy ja asumisesta tulee entistä miellyttävämpää ja kestävämpää. Yrityksenä olemme valmiita tuomaan uusimmat ratkaisut suoraan asiakkaan hyväksi.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä. 

 

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™