YLE, MT & Bonnier: ICON paljasti Riihimäen puukerrostaloalueen yksityiskohtia

Pääurakoitsija Astel Modular OÜ on rakentanut aiemmin paljon Ruotsissa.

Icon Corporation Oy rakennuttaa Riihimäelle yhdeksän puukerrostaloa, joihin tulee yhteensä 324 asuntoa. Taloista neljä on määrä rakentaa vuoden loppuun mennessä ja loput vuosina 2020-2021 kysynnän mukaan. Kaikkien talojen valmistuessa 13 500 kerrosneliömetrin hanke olisi tällä hetkellä tiedossa olevista puukerrostalohankkeista Suomen laajin.

Hankkeen pääurakoitsijaksi valikoitui tiukan kilpailutuksen kautta virolainen Astel Modular. Astel Modularilla on paljon kokemusta puukerrostaloista Ruotsista. Suomessa yhtiö on rakentanut aiemmin päiväkoteja ja kouluja. Yhtiön tehdas sijaitsee Tartossa. Se ostaa puutavaransa Stora Ensolta ja Metsä Woodilta. Puun alkuperä voi olla Viro, Venäjä tai Suomi. Kertopuuosat tulevat aina Suomesta, kertoo toimitusjohtaja Raul Kinks.

Icon Kiinteistörahastot uskoo Riihimäen houkuttelevan asukkaita pääkaupunkiseudun kasvun imussa. Junamatka Helsingin keskustaan kestää nopeimmillaan 44 minuuttia, Vantaan Tikkurilaan 31 minuuttia. “Riihimäki on idyllinen, pieni kaupunki. Hinnat ovat täällä kolmanneksen siitä mitä Helsingin keskustassa”, toteaa Iconin toimitusjohtaja Markus Havulehto.

Iconin tavoitteena on tuoda edulliset hinnat asukkaille asti. “Nämä tulevat olemaan Riihimäen edullisimmat huoneistoneliöt, kun verrataan muuhun uudistuotantoon.” Tavoitteena on, että hoitovastike olisi kaksi euroa neliötä kohti kuukaudessa, mikä on Havulehdon mukaan 50 prosenttia edullisempi hinta kuin uudistuotannossa yleensä.

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Miia Nahkurin mukaan Riihimäki aikoo suhtautua jatkossakin ennakkoluulottomasti uudenlaisiin rakennuskohteisiin.

– Haluamme osoittaa, että olemme innovatiivinen kaupunki, hän kertoo.

    Riihimäen puukerrostalohanke Kristalli Ilves

  • 9 nelikerroksista asuintaloa Riihimäen lasitehdasalueen Ilveskadulle. Neljä ensimmäistä valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.
  • 324 asuntoa joista 252 yksiötä, 36 kaksiota ja 36 kolmiota
  • Pinta-ala 13 500 kerrosneliömetriä, myytävä huoneistoala 12 060 neliömetriä.
  • Rakennuttaja ICON Kiinteistörahastot Oy
  • Pääurakoitsija virolainen Astel Modular OÜ
  • Arkkitehti Antti Saravuo, Visiomo

Lisää tästä aiheesta:

YLE – Puukerrostalorakentamisen näyteikkuna avautuu Riihimäelle: 9 puukerrostaloa, yli 300 asuntoa

Rakennuslehti – Virolaisyhtiö urakoi yhdeksän puukerrostaloa Riihimäelle

Maaseuduntulevaisuus – Kiinteistörahasto teettää Suomen suurimman puukerrostaloalueen Riihimäelle virolaisista moduuleista

Hämeen Sanomat – Lasitehtaan alueelle nousee puinen kaupunginosa

Bonnier asuntomarkkinat – ICON paljasti Riihimäen puukerrostaloalueen yksityiskohtia

 

 

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™