ICON Kiinteistörahastot rakennuttaa Riihimäen vanhan lasitehtaan tontille 9 ekologista modulikerrostaloa

ICON Kiinteistörahastot hyödyntää Riihimäellä sijaitsevan entisen lasitehtaan kiinteistöä ja rakennuttaa sille yhteensä 9 uutta kerrostaloa viidelle eri tontille. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 13 500 kerrosneliömetriä ja niihin rakentuu noin 200 uutta asuntoa.

Poikkeuksellisen ja ainutlaatuisen hankkeesta tekee sen moderni rakennustapa, sillä kohteen rakennukset tullaan tekemään tehdasvalmisteisina modulirakennuksina. Kohde rakentuu kahdessa vaiheessa ja sen toteutussuunnittelu tullaan järjestämään ns. “Design and build” kilpailulla – jossa parhaan toteutussuunnitelman kohteelle aikaansaava pääsee myös rakentamaan kyseisen kohteen.

“Riihimäki on kehittyvä ja elinvoimainen radanvarsikaupunki lyhyen juna-matkan päässä pääkaupungistamme. On hienoa päästä rakennuttamaan ekologista kokonaisuutta kaupungille merkittävän historian omaavalle tontille” kertoo ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto. 

” Tähän päättyy meidän lasitehdasalueen omistus. Nyt on aika siirtää alue uusiokäyttöön ja jäädä mielenkiinnolla seuraamaan tontin seuraavan elinkaaren syntyä ICONin omistuksessa” toteaa Peter Ahlström A.Ahlström Kiinteistöt Oy:stä.

Kohteen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä ja jälkimmäinen vaihe vuonna 2020.

Lue lisää tästä aiheesta:

Ylen sivuilta

Rakennuslehdestä

Aamupostista

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™