RL: Asuntojen hinnat roimaan laskuun Helsingissä – näin se tehdään

Helsingin seudun asuntohinnat on mahdollista kääntää roimaan laskuun tai ainakin jäädyttää hintakehitys, kirjoittaa Rakennuslehti.

 

RL on haastatellut asuntomarkkinoiden ja talouselämän asiantuntijoita, joiden mukaan asumisen halpeneminen voisi kiihdyttää talouskasvua.

Se, että asuntohintojen nousu automaattisesti liittyy talouskasvuun ja että hintojen pudotus on merkki talouslamasta, on riippuvuussuhde joka on rikottavissa. Kalliin asumisen yhdessä maailman harvimpaan asutussa maassa ei tarvitse olla luonnonlaki.

Asuntohintojen alentaminen edellyttää sitä, että Helsingin seudun asuntorakentamista pitää lisätä – ja lisätä rajusti. ”Kansalaiset maksavat kalliisti siitä, että Helsingin silhuettia varjellaan korkealta rakentamiselta”, RL kirjoittaa.

Miksi Manhattanin hinnat?

Emeritusprofessori Heikki Loikkanen arvioi, että alhainen korkotaso, liiankin helppo rahoitus ja hajautunut yhdyskuntarakenne ovat suurin syy Helsingin seudun kalliiseen asumiseen. Kun keskustaan ja sen ympäristöön rakennetaan väljästi vähän asuntoja, asumista pakotetaan yhä kauemmas… jatka lukemista tästä.

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™