Seuraava askel kasvun polulla

ICON Kiinteistörahastot on ottamassa merkittävän askeleen kasvun polulla tämän syksyn aikana. Tulemme vahvistamaan tiimiämme kasvun vaatimalla osaamisella, joka tukee sekä hankkeiden läpiviennin, yhtiön johtamisen, että asiakkaiden palvelutason jatkuvan parantamisen onnistumista. ”Nämä toimenpiteet tukevat yhtiön strategiaa kasvattaa voimakkaasti rahastojen kokoa sekä mahdollistavat tulevaisuudessa First Northiin listautumisen” toteaa pian kaksi vuotta ICON:in hallituksen puheenjohtajana toiminut Jari Koskinen.

Koskinen vastaa ICON Kiinteistörahastojen strategiasta hallituksessa. ”Vacon on suomalainen menestystarina, jossa vahva strateginen eteneminen kohti päämäärää yhdessä vahvojen kumppaneiden kanssa on tuottanut hedelmää” toteaa Vaconin perustajaosakkaisiin kuulunut ja usean maan hallituksissa Vaconissa vaikuttanut Koskinen. Yhtiö myytiin kuluvana vuonna tanskalaiselle Danfossille yli miljardin euron kauppasummalla.  Koskinen aikoo luoda yhdessä ICON:in osaavan tiimin kanssa vastaavan strategian myös ICON Kiinteistörahastoille. ”Vaconissa meillä oli tavoitteena uudistaa vahvasti alaa teknisen kehityksen kautta. Rakentamisessa ja asuntojen konvertoinnissa ICON tulee kehittämään alaa tuottamalla energiatehokkaita kiinteistöjä, jotka ovat miellyttäviä asua ja arkkitehtuurisesti kauniita”. Koskinen tietää mistä puhuu sillä Vacon kokemuksen rinnalla hän on myös tuore kauppatieteen Tohtori, väitellen dynaamisesta strategiasta.

Tiimiin on tullut myös myynti- ja johtamisosaamista. Teemu Nuutinen on tunnettu sarjayrittäjä, joka on valmentanut suomalaisia yrityksiä aina pienyrityksistä pörssiyhtiöiden johtoryhmätasolle. Hän on ollut luotsaamassa usean yhtiön nopealle kasvupolulle ja tuntee nopeasti kasvavien yhtiöiden vaatimukset. Hän oli myös MTV3:n viihdeformaatissa Diilissä finalistina vuonna 2010. Ohjelma saavutti miljoonan katsojan rajan viikottain kahden kuukauden ajan.

ICON Kiinteistörahastoissa Nuutista kiinnostaa kiinteistökehityksen suomat mahdollisuudet. ” Olen sijoittanut itsekin vuosia asuntoihin ja kiinteistöihin yritysten ohella ja tiedän että kiinteistökehityksellä voi päästä jopa tuplasti parempiin tuottoihin kuin perinteisellä asuntosijoittamisella, varsinkin nyt kun automaattiseen arvonnousuun ei voi juurikaan laskea”. Reilun vuoden verran osakkaana ollut Nuutinen jatkaa ”nyt tässä ICON:in kehitysvaiheessa on laitettava ajankäyttöä ICON:iin ja aloitammekin suomen kattavan markkinointi- ja myyntityön. Rahastolle on tarjolla mitä tuottavampia projekteja Suomen ja Viron alueilla. Vaikuttaa siltä, että mitä huonommin taloudessa menee, sitä parempia kehityskohteita meille tarjotaan ja tulen osaltani vahvistamaan sitä, että tilaisuus päästä mukaan reilusti yli 10 % keskituottoa tavoittelevaan rahastoon tarjoutuu mahdollisimman monelle taholle”.

 

Seuraavassa blogissamme kerromme joukkorahoituksen tuomista uusista sijoitusmahdollisuuksista

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™