Vierailijablogi: Kaj Rönnlund, There Corporation: Energiankäyttöä parhaaseen aikaan

Tulevaisuudessa energiaa on käytettävä yhä enemmän silloin, kun sitä on eniten saatavilla. Uusiutuva energia lisääntyy entisestään niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, eikä sen käyttöä voi hallita samalla tavalla kuin muiden energialähteiden. Esimerkiksi Tanskassa energia on lähes ilmaista silloin, kun tuulee.

There Corporation tekee yhteistyössä energiayhtiöiden kanssa ratkaisuja, jotka säästävät kuluttajien kustannuksia ja auttavat optimoimaan energian käyttöä oikeaan aikaan. Suurin energiansäästö tulee lämmityskustannuksista, sillä lämmityksen osuus kotitalouksien energiankäytöstä on noin 60–70 prosenttia.

There Corporationin teknologia laskee, milloin energiaa kannattaa käyttää ja miten lämmitystä ohjataan. Lämmitykseen käytetään energiaa silloin, kun se on halvinta, jolloin kuluttaja-asiakkaat säästävät kustannuksissa. Järjestelmä pystytään rakentamaan myös vanhoihin kiinteistöihin, ja se tarkkailee myös paikallissäätä, sillä lämpiminä päivinä on turha lämmittää täysillä. Asiakkaan saamat säästöt vaihtelevat 15–30 prosentin välillä riippuen käytössä olevasta lämmitysmuodosta, lämmitettävän tilan koosta ja varaavan kapasiteetin määrästä. There Corporation on tehnyt vanhoista lämmitysratkaisuista älykkäitä ja siirtänyt ne internet-aikaan. Omaa energiankäyttöään ja hinnan kehitystä pystyy seuraamaan verkkopalvelussa.

There Corporationin energianhallintaratkaisut luovat arvoa kiinteistölle. Niiden tuomat säästöt kiinnostavat ihmisiä, ja lisäksi järjestelmä tuottaa tietokantaa huoneiston lämpötilasta ja energiankulutuksesta. Asuntoon on myös mahdollista lisätä kosteusanturit paikkoihin, joissa kosteusvaurioita usein syntyy, minkä avulla saadaan arvokasta tietoa asunnon myyntiin.

Vaikka There Corporation tarjoaa palveluitaan energia edellä, kyseessä on ennen kaikkia älykkään kodin ratkaisu. Mukaan on mahdollista liittää esimerkiksi erilaisia turvapalveluita. Myös älykkäitä termostaatteja voidaan käyttää: niiden avulla voidaan päästä huomattaviin säästöihin, kun lämpötilaa lasketaan esimerkiksi loman tai työpäivän ajaksi. There Corporationin palvelu kattaa tällä hetkellä suorasähkön, öljyn ja boilereiden käytön sekä osan kaukolämmöstä ja ilmalämpöpumpusta. Maalämpöpumppuihin on jo olemassa pilottiversioita. Tulevaisuudessa tavoitteena on kattaa kaikki lämmitysmuodot.

KÄSINKOSKETELTAVAA TUOTTOA™